In- en uitschrijven van leerprogramma's - coaches

In principe heb je als coach toegang tot alle leerprogramma's die wij aanbieden. Echter kan een school besluiten dat niet alle leerprogramma’s aangeboden worden, bijvoorbeeld wanneer hier geen coaches voor zijn. Een school zet deze leerprogramma's dan op slot, zodat deze niet (meer) gekozen kunnen worden.

Zie je een interessant leerprogramma dat je ook wilt geven? Dan kun je je hiervoor inschrijven. Pas wanneer jij als coach een leerprogramma hebt toegevoegd aan jouw lijst, kunnen deelnemers jou vinden en selecteren als coach. Doe dit dus direct wanneer je begint te werken met het leerplatform. Zodra je een leerprogramma niet langer geeft, kun je je ook weer uitschrijven. In dit artikel leggen we uit hoe je je in- en uitschrijft van een leerprogramma.

1. Inschrijven

Zodra je voor het eerst bent ingelogd op het leerplatform, krijg je direct het scherm te zien waarin 'Mijn leerprogramma's' is geselecteerd. Hier zal worden aangegeven dat je lijst nog leeg is. Dit ziet er uit zoals hieronder is weergegeven.

Door op 'Voeg leerprogramma toe' te klikken kun je het gehele aanbod leerprogramma's bekijken en toevoegen.

Onder het aanbod zie je alle leerprogramma's staan, onderverdeeld in verschillende soorten leerprogramma's, zoals korte cursussen en keuzedelen. Je kunt hier zoeken naar titels of filteren op profiel of aantal SBU. Ook zie je labels die bijvoorbeeld aangeven of een leerprogramma populair of nieuw is, of binnenkort verschijnt. Dit ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Zie je een interessant leerprogramma dat je wilt bekijken of wilt gaan geven? Klik dan op de tegel van het desbetreffende programma. Er verschijnt nu een knop met 'inschrijven voor leerprogramma'. Door hierop te klikken, meld je jezelf aan als coach voor het leerprogramma en kunnen deelnemers je selecteren om hen te begeleiden. Let op: voordat je het leerprogramma definitief toevoegt, verschijnt er een scherm waarin je kunt controleren of het leerprogramma een examen heeft. Controleer dit altijd voordat je definitief klikt op 'schrijf je in'.

Bevat het leerprogramma geen examen? Bepaal dan in overleg met de examencommissie of het alsnog mogelijk is voor deelnemers om het leerprogramma te volgen. Vaak is het bijvoorbeeld een optie om een examen van een andere leverancier in te zetten.

2. Uitschrijven

Wil je niet langer beschikbaar zijn als coach voor een leerprogramma, bijvoorbeeld omdat er niet langer deelnemers zijn die het willen volgen, dan kun je je ook weer uitschrijven. Dit kun je op drie verschillende manieren doen. De eerste manier is door in het startscherm met je muis over de titel van het leerprogramma te bewegen. Er verschijnt een rode knop met 'schrijf je uit'. Dit ziet er als volgt uit:

Klik hierop. Je krijgt nu een pop-up scherm te zien waarin je ervoor kunt kiezen om je deelnemers over te dragen aan een andere coach. Dit is niet verplicht, maar indien dit wel gewenst is, selecteer je de naam van de coach aan wie je de deelnemers wilt overdragen. Klik vervolgens weer op 'schrijf je uit'.

Je kunt je ook uitschrijven voor programma's via het algemene aanbod van leerprogramma's. Klik hier op de titel van het leerprogramma dat je geeft, en vervolgens op de knop 'uitschrijven voor leerprogramma'.

Tot slot kun je je uitschrijven binnen het leerprogramma zelf. Klik hiervoor op 'meer' rechts naast de titel van het leerprogramma. Je komt in een scherm terecht waar je collega coaches kunt koppelen en je uit kunt schrijven.

Veelgestelde vragen:

• Kan ik ook leerprogramma's op het leerplatform onzichtbaar maken?
    Nee, leerprogramma’s kunnen niet onzichtbaar gemaakt worden. Ons principe is namelijk dat gebruikers toegang moeten hebben tot alle leerprogramma's die wij aanbieden. Echter kan een school besluiten dat niet alle leerprogramma’s aangeboden worden, bijvoorbeeld wanneer hier geen coaches voor zijn. Een school zet deze leerprogramma's dan op slot, zodat deze niet (meer) gekozen kunnen worden.
  • Ik wil graag een leerprogramma toevoegen dat nog niet op het platform staat. Kan dat?
    Uiteindelijk kunnen we elk leerprogramma toevoegen aan het platform. Een nieuw leerprogramma moet vaak wel nog ontwikkeld worden. Je leest hier alles over een leerprogramma op maat ontwikkelen.

Wil je een soortgelijk artikel lezen over de oude coachomgeving? Dat kan hier