Kies je coach, leerset en niveau

Als deelnemer (student) wordt je bij elk leerprogramma begeleid door een coach. Deze kan je helpen als je vragen hebt of vastloopt. Ook geeft jouw coach feedback op de opdrachten die je maakt. Daarnaast kun je bij een leerprogramma een leerset en een niveau selecteren.

Het is belangrijk dat je de juiste coach, leerset en niveau kiest. Voordat een coach jou kan begeleiden, moet jij deze namelijk eerst zelf selecteren als coach. Dit moet je voor elk individueel leerprogramma doen! Het selecteren van de juiste gegevens kan op twee manieren.

Bekijk de video of lees de stappen hieronder voor meer uitleg!

1. Aan het begin van een leerprogramma

Wanneer je een nieuw leerprogramma gaat volgen, krijg je bovenstaand scherm te zien. Selecteer hier je coach. Selecteer door op volgende te klikken ook de juiste leerset, en het juiste niveau. Let op! In de meeste gevallen is er slechts één optie beschikbaar bij niveau, namelijk 'Algemeen'. Klik vervolgens op 'Aan de slag'. Je kunt nu starten met het leerprogramma, en de geselecteerde coach kan je begeleiden.

2. Gedurende een leerprogramma

Je kunt de instellingen ook wijzigen gedurende een leerprogramma. Let op! wanneer je wisselt van leerset of niveau, gaat je (eventuele) voortgang verloren!

Een coach kiezen, of van coach wijzigen, wanneer al bezig bent met een leerprogramma, doe je als volgt:

1. Open het leerprogramma waarbij je een coach wilt kiezen of wijzigen.
  2. Klik rechts bovenaan op je naam.
  3. Klik op 'Instellingen'.
  4. Wijzig hier je coach (of leerset of niveau).
  5. Je instellingen zijn nu gewijzigd.

Veelgestelde vragen

1. De coach die ik wil selecteren staat er niet tussen, wat kan ik doen?
    In dit geval heeft de coach het leerprogramma nog niet toegevoegd aan zijn/haar lijst. Vraag aan de coach of hij/zij het leerprogramma alsnog wil toevoegen. Daarna kun je deze coach selecteren.
  2. Wie bepaalt welke coaches ik kan kiezen?
    Meestal bepaalt je school wie de coaches zijn voor een leerprogramma. Vaak zijn dit docenten, maar het kunnen ook begeleiders van een bedrijf zijn.
  3. Ik ben al begonnen met een leerprogramma, maar moet nog een coach kiezen. Wat nu?
    Hierboven staat beschreven hoe je een coach kunt kiezen gedurende een leerprogramma. Wanneer je een coach kiest blijven je ingeleverde opdrachten gewoon bewaard.