Wat kan ik doen bij (technische) problemen?

Wanneer je tegen (technische) problemen aanloopt bij gebruik van het leerplatform, kun je dit in veel gevallen zelf oplossen. Bekijk de video of lees de stappen hieronder voor meer uitleg!

Heb je alle tips geprobeerd en ervaar je nog steeds problemen? Dan kun je contact opnemen met onze helpdesk!

1. Open het leerplatform via een andere internetbrowser

Vaak hebben (technische) problemen te maken met de internetbrowser die je gebruikt. Open daarom als eerste het leerplatform met een andere internetbrowser, en controleer of dit het probleem oplost. Wij raden altijd aan om via Google Chrome het leerplatform te gebruiken. Heb je deze browser nog niet op je computer staan? Je kunt deze hier gratis downloaden.

2. Wis je cookies

Technische problemen worden vaak veroorzaakt door opgeslagen gegevens in de browser, zoals cookies. Het kan daarom helpen om je cookies te wissen. Dit doe je door je browsergeschiedenis te wissen, en daarbij het vakje 'cookies wissen' aan te vinken. Lees hier hoe je een cookies wist in Google Chrome.

3. Open het leerplatform via een incognitovenster

Wanneer je al met Google Chrome werkt en alsnog technische problemen ervaart, kan het openen van een 'incognitovenster' een oplossing bieden. Zoals eerder uitgelegd, kunnen technische problemen veroorzaakt worden door opgeslagen gegevens in je browser. Wanneer je een incognitovenster opent, zijn geen van deze gegevens hierin opgeslagen.

Lees hier hoe je een incognitovenster opent in Google Chrome. Er wordt nu een nieuw venster geopend. Deze ziet eruit zoals hieronder. Ga vervolgens via het incognitovenster naar het leerplatform en log in.

Bekijk ook in deze video hoe je een incognito venster opent in Google Chrome:

4. Open het leerplatform via een ander apparaat

Problemen kunnen ook te maken hebben met het apparaat dat je gebruikt. Indien je beschikking hebt over andere apparaten (een computer, laptop, tablet of telefoon), kun je proberen om het leerplatform te openen via een ander apparaat.

5. Neem contact met ons op

Heb je alle bovenstaande tips geprobeerd, en ervaar je nog steeds problemen? Neem dan contact met ons op.